Työkoneet vahvasti mukana Classic Motorshowssa

4.-5. toukokuuta järjestettävässä Classic Motorshow´ssa on vanhoja koneita harrastavan entistä helpompi löytää oman kiinnostuksensa kohteet uusitun Lahden Messukeskuksen halleista.

Esimerkiksi traktoreista kiinnostuneet löytävät nyt viisi niitä esittelevää osastoa samalta saarekkeelta C-hallin keskiosassa. Sinne pystyttävät osastonsa Fordson Club Finland, Belarus Gruppa Finljandija, Allgaier-Porsche Traktorit, Tyrwään Seudun Zetoristit ja Nuffield-Leyland Club Finland. A- ja B-hallit yhdistävästä Suurhallista taas tavoittaa SVS Neukkumasinistien osaston. E-halliin sijoittuvat Veteraani Kuorma-autoseuran ja Suomen Linja-autohistoriallisen seuran näyttelytontit.

Monet näytteilleasettajat myötäilevät järjestäjän “Kultainen 60-luku”-teemaa rakentamalla oman osastonsa saman vuosikymmenen hengessä. Veteraani Kuorma-autoseura pyrkii haalimaan paikalle nimenomaan 60-luvun kalustoa, joista muutama yksilö on messuvieraita vastassa jo hallien ulkopuolella. Samaan tähtää myös Nuffield-Leyland Club Finland, mutta lähestyen asiaa toisella tavoin. Heillä nimittäin on ajatuksena rakentaa metsäteeman ympärille osasto, jossa esiintyy 60-luvun tukkivinssiä, moottorisahaa, jne., sekä lisäksi tietysti ainakin yksi traktori.

Fordson Club Finland kunnioittaa niin ikään näyttelyjärjestäjän teemaa. Aikomuksena on esitellä aikakauden tyypillisiä traktorimalleja, kuten mahdollisesti Fordson Dexta ja John Deere 2010.

Allgaier-Porsche Traktorit ry pyrkii tuomaan esille kaikki Porschen 1963 päättyneen traktorituotannon päämallit sekä myös Allgaierin korilla varustetun mallin. Tyrwään Seudun Zetoristien tavoitteena puolestaan on tuoda näytteille neljä legendaarisen tsekkitehtaan mallia ja yksi pienoistraktori, keskittymättä kuitenkaan varsinaisesti 1960-lukuun.

Vanhoja koneita on näytteillä muillakin Classic Motorshown osastoilla, jota ei aina voi osaston nimestä päätellä. Olemme saaneet etukäteen myös kuulla, että Volvo-kerhojen yhteisosastolla ollaan esillä teemalla “Volvo työssä” joten raskaampaa kalustoa tulee olemaan esillä sielläkin.

Scroll to Top