“Ukko-Pekka” vie Helsingistä suoraan messualueelle

Tyylikkäästi klassikkotapahtumaan: Lahdessa 3.-4. toukokuuta järjestettävästä Classic Motorshow´sta on luvassa todella mittava katsaus kotimaisen motorisoidun liikenteen historiaan. Nyt on jo varmistunut, että myös rautateillä tulee olemaan näkyvä asema tapahtumassa. Messuvierailla on nimittäin mahdollisuus matkata Helsingistä Lahteen legendaarisen “Ukko-Pekka” -veturin vetämällä erikoisjunalla.
Tasavallan presidentti P-E Svinhufvudin mukaan nimensä saaneet “Ukko-Pekat” olivat raskaita, yli 22 metrin pituisia höyryvetureita, joilla vedettiin nopeita pikajunia. Ne nähtiin uuden ajan airuina, jotka ensi kertaa Suomessa nostivat kiskoilla saavutettavan huippuvauhdin yli 100 km/t. Niitä valmistettiin Lokomon ja Tampellan tehtailla 1937-57 ja viimeiset niistä poistuivat käytöstä 70-luvun puolivälissä.

Ajokuntoisia “Ukko-Pekkoja” on jäljellä vain kaksi ja niistä Classic Motorshow´hun matkaava on numeroltaan 1009. Vuonna 1948 valmistuneena se edustaa toisen maailmansodan jälkeisen pula-ajan veturituotantoa, minkä vuoksi siinä on alumiiniset numerot ja numerolaatta normaalien messinkisten sijaan. Muuten 1009 on tyypillinen sarjansa edustaja. Matkustajia varten junassa on kolme 90-luvulla kunnostettua, puupaneloitua Olympia-vaunua. Käytössä on 48-paikkaisen salonkivaunun lisäksi kantribaariksi sisustettu sekä tavallisempi ravintolavaunu.

Messujuna lähtee Helsingin rautatieasemalta lauantaiaamuna 3. toukokuuta noin klo 10 ja oikorataa käyttäen saapuu noin kahden tunnin ajomatkan jälkeen Lahteen, jossa se hiihtostadionille johtavaa pistoraidetta myöten vie matkustajat suoraan messualueelle. Paluu Helsinkiin tapahtuu lauantai-iltana Lahdesta noin klo 17 ja juna saapuu Helsinkiin noin klo 19.

Menopaluumatkan hinta messujunassa on 75 euroa mikä sisältää myös messulipun. Lippuja voi varata sähköpostitse osoitteesta: info(a)classicmotorshow.fi tai puhelimitse numerosta
040 772 8213/Niina Anonen.

Lisätietoja lipunmyynnistä verkkosivuiltamme.

Tietoa Classic Motorshowsta ja sen oheistapahtumista päivitetään jatkuvasti tapahtuman omille verkkosivuille osoitteessa www.classicmotorshow.fi

Lisätietoja:

Risto Laine Puh. 0400 969 550

Niina Anonen Puh. 040 772 8213

Scroll to Top