Unelmien Classic Motorshow

Näyttelyn jalokivenä Lamborghini Miura

UNELMIEN CLASSIC MOTORSHOW

Lahden Messukeskuksesssa 3.-4. toukokuuta järjestettävän Classic Motorshow´n teema on tänä vuonna lennokkaasti “Unelmia”. Vakiintuneen tavan mukaisesti aihetta esitellään näyttelyn järjestäjän koostamalla teemaosastolla.
Aiempina vuosina Classic Motorshow on usein omaksunut maanläheisiä teemoja, mutta onnistunut silloin yllättämään messuvieraat monitahoisella tavallaan lähestyä niitä. Nyt tilanne on tavallaan käänteinen. Teemaosastolla nähdään varsin kalliitakin harvinaisuuksia, mutta unelma on aina henkilökohtainen asia, ja siksi koko käsite riippuu sitä hautovan ihmisen omista lähtökohdista.

miura.jpg
Monille näyttelyvieraille teemaosaston jalokivi tulee varmasti olemaan Lamborghini Miura, jollaista ei tiettävästi ole Suomessa ollut aikaisemmin esillä. Usein maailman kaikkien aikojen kauneimmaksi mainittu italialainen superauto oli ilman muuta traktoritehtailija Ferrucio Lamborghinin henkilökohtainen unelma, mutta lisäksi siitä tuli sellainen ainakin runsaalle 700:lle asiakkaalle ja luultavasti myös miljoonille pikkupojille, jotka tutustuivat Miuran muotoihin Matchboxin pienoismallin kautta. Tätä kaikkein ikonisinta Lamborghinia valmistettiin vuodesta 1966 vuoden 1973 alkuun.
Aivan ajoneuvokirjon toista äärilaitaa edustaa Pyrkijä moottoripolkupyörä, joka sotia edeltävässä Suomessa oli innostava kulkuneuvo muun muassa sitä valmistaneen turkulaistehtaan työnjohtajien piirissä, nämä kun saivat sellaisen ikään kuin työsuhdepyöräkseen. Lahdessa on nähtävillä Pyrkijä vuodelta 1938.

Classic Motorshow´n teemaosasto sijoitetaan tällä kertaa Lahden Messukeskuksen E-hallin alakerrassa sijaitseviin kongressitiloihin. Näyttely siis laajenee jälleen ja nyt se sijoittuu ensi kerran kahteen eri kerrokseen.

Katso video:

Classic Motorshowhun saapuvan Miura-yksilön koeajo Top Gear -ohjelmassa Richard Hammondin toimesta löytyy tästä.

Scroll to Top