Uusittu Messukeskus selkeyttää Classic Motorshown monipuolista antia

Lahden Messukeskuksen hallit ovat taas kerran hyvissä ajoin täyttyneet 4. ja 5. toukokuuta järjestettävän Classic Motorshown näytteilleasettajien varauksista. Uusituissa ja entistä avarammissa tiloissa on jälleen paljon nähtävää. Mukana on edustava kattaus alan harrastekerhoja, yrityksiä ja tapahtumia.

Vuoden Autot mukana “Kultaisella 60-luvulla”
Messukeskuksen aiempia rakennuskokonaisuuksia yhdistämään on valmistunut Vesijärvi Halli (D-halli). Se on kokonaisuudessaan varattu järjestäjän teemaosastolle, jonka aiheena tänä vuonna on “Kultainen 60-luku”. Teeman puitteissa esitellään mm. moottoritoimittajien vuodesta 1964 alkaen valitsemat “Vuoden Autot” tuolta kymmenluvulta. Ajoneuvorintamalla tapahtui 60-luvulla Suomessa todella paljon, joten paljon on myös esiteltävää. Kun tämä suuri näyttelykokonaisuus on nyt saanut oman hallinsa, päästään näyttely koostamaan siten, että muut yhtenevää aihepiiriä sivuavat osastot sijaitsevat lähellä toisiaan.

Niinpä esimerkiksi traktoreista kiinnostuneet löytävät viisi niitä esittelevää osastoa samalta saarekkeelta C-hallin keskiosassa. Vastaavasti sen läheiselle pitkälle seinustalle on sijoitettu pelkästään italialaisiin autoihin keskittyneitä osastoja. Ranskalaisiin autoihin mieltyneet taas suunnistanevat mieluusti E-halliin, jonka yksi seinusta on kokonaisuudessaan varattu Citroen- , Renault-, Peugeot ja Panhard-harrastajien osastoille.

Lahden Suurhalli on uudistuksen myötä “jaettu” kahteen osaan. Classic Motorshowssa halli onkin remontin jälkeen ensikertaa kokonaisuudessaan käytössä, niinpä hallit A ja B sijoittuvatkin molemmat Suurhallin kaarikaton alle. Hallissa sijaitsee mm. “Markkinakenttä” jolle on koottu suuri määrä alan kauppiaita ja osaajia. Lisäksi A-hallin puolelta löytyy Triangle Motor Co:n suuri osasto, jolla järjestetään myös Klassikkoajoneuvojen huutokauppa molempina näyttelypäivinä. B-hallin puolella sijaitsevat myös kaksipyöräisten ajoneuvojen osastot ja yhdeltä seinustalta löytyy rivistö itäisen ajoneuvoteollisuuden aarteita.

Tällainen ryhmittely auttaa näyttelyssä kävijää helpommin hahmottamaan sen antia. Lisäksi yhteys kaikkiin näyttelyhalleihin aukeaa nyt uusimuotoisessa Messukeskuksessa heti sisääntulon jälkeen keskusaulasta, joten kaikki osa-alueet ovat entistä paremmin yhteydessä toisiinsa.

Classic Motorshow´n kävijöille on tarjolla ohjelmaa myös näyttelyhallien ulkopuolella. Veteraaniautojen Classic Tour -tasanopeuskilpailu päättyy taas Messukeskuksen pihaan. Hiihtokeskuksen pysäkiltä on mahdollisuus hypätä höyryveturin kyytiin ja näyttelyviikonlopun lauantai-iltaan on tarjolla vielä Classic Motorshow Iltamat Lahdessa sijaitsevan Suomen Moottoripyörämuseon tiloissa.

Classic Motorshown johtoajatuksena on aina ollut pysyä perusasioissa. Niin tänäkin vuonna, kun kaikki Messukeskuksen hallit täyttyvät ääriään myöten klassikkoajoneuvoista ja niiden harrastajista. Tervetuloa tutustumaan.

Scroll to Top