Vietä klassikkoajoneuvojen täyteinen vappu Lahdessa

Vappuajelu kuuluu monien klassikkoajoneuvoharrastajien jokavuotisiin perinteisiin. Tänä vuonna vappuajelu on helppo yhdistää Classic Motorshowssa vierailuun, josta vappuaaton iltaa voi jatkaa vaikkapa Ace Cafelle ja Lahti Cruisingnightiin.

Vappuhan on työnväen juhla, ja sen kunniaksi Classic Motorshown tämän vuoden teema on ”Työn sankarit – ajoneuvot töissä”. Teemaosastolla on esillä noin 30 ajoneuvoa, jotka yhdessä kertovat Suomessa töissä käytettyjen ajoneuvojen monipuolista tarinaa. Lue lisää näyttelyn teemaosastosta täältä.

Teemaosaston lisäksi näyttelyssä on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Yhtenä kokemuksena mainittakoon autenttinen linja-autoajelu vuodelta 1966 olevalla Volvolla. Tämä museoajossa oleva linja-auto on toiseksi viimeinen uutena Suomeen rekisteröity Volvo Titan -bussi. Auto on tehnyt päivätyönsä pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä Oy Liikenne Ab:n palveluksessa.

Vappuna Volvo-vanhus pääsee työn makuun viemällä näyttelykävijöitä kiertoajelulle. Tällaiset linja-autot, joissa etuovi on etupyörän takana, olivat 50-luvun lopulla ja 60-luvulla vallitseva tyyppi Suomessa. Volvo oli yleisin linja-automerkki Suomessa noihin aikoihin.

Linja-auto tekee sekä vappuaattona että vappupäivänä pienen kiertoajelun Lahden Messukeskuksesta Suomen Moottoripyörämuseolle ja takaisin. Lisätietoja ja lippuja kiertoajelulle saa Suomen Linja-autohistoriallisen Seuran osastola.

Näyttelyn sulkeuduttua vappuaaton iltaa voi jatkaa klassikkoajoneuvojen merkeissä vappubileissä klo 17 alkaen Ace Cafella / Suomen Moottoripyörämuseolla. Tiedossa on muiden, samanhenkisten ihmisten lisäksi muun muassa live rock-musiikkia Night Nurse -bändin tähdittämänä sekä Lahti Cruisingnight klo 18 alkaen. Tässä jos missä on ainekset ikimuistoiseen vappuun!

Scroll to Top