Volkswagen T2 T1 Kastenwagen on Omistajien helmi 2019

Omistajien helmet on Classic Motorshown osasto, johon kuka tahansa on voinut ilmoittaa oman, vähintään 25 vuotta vanhan helmensä moposta raskaaseen kalustoon. Tänä vuonna Omistajien helmiin ilmoitettiin 54 ajoneuvoa, joista nettiäänestyksellä valikoitiin kymmenen ajoneuvoa itse näyttelyyn. Näistä kymmenestä ajoneuvosta näyttelykävijät äänestivät suosikkiaan ja tämän vuoden Omistajien helmeksi kruunattiin vm. -66 Volkwagen T2 T1 Kastenwagen.

Tämä retkeilyvarusteinen Volkkari on rovaniemeläisten Jorma ja Joni Valkaman omin käsin viimeistelty yksilö. Ennen auton ostoa isä ja poika Valkamat suostuttelivat kahden vuoden ajan sen edellistä omistajaa myymään autonsa. Kauppojen synnyttyä sitä kunnostettiin neljä vuotta ja nyt se on ensimmäistä kertaa näyttelyssä suuren kansan edessä. Kunnostusprojektissa paranneltiin muun muassa auton moottoria ja alustaa.

Valkamat saapuivat Classic Motorshowhun Rovaniemeltä ja heillä on nyt edessään 700 kilometrin matka takaisin kotiin. Matka sujuu kuitenkin hyvissä mielin Omistajien helmien voiton myötä ja huomenna on hyvä jatkaa arkea töiden parissa.

Tällä autolla on ajettu jopa Sodankylästä Saksaan ja 1970-luvulla sillä kuljettiin Keski-Eurooppaan markkinoimaan kullanhuuhdonnan MM-kisoja. Autossa on vielä vetovoimaa ja se yhä tänä päivänä kääntää ihmisten päitä ihmisten ilmoilla liikkuessaan.

Scroll to Top