Yllätysnimi Classic Motorshown ajonäytöksessä

Lehdistötiedote 30.4.2008

Rallivoittaja palaa rattiin
Classic Motorshown lauantaiset näytösajot Lahden Messukeskuksessa saavat yllättävän tähtivieraan, kun vuoden 1970 mallisen Volvo 142:n ohjaimiin istuu Eero Soutulahti. Mies saattaa olla oudompi nimi nykypäivän moottoriurheiluyleisölle, mutta 37-vuotta sitten hän ajoi samoissa maisemissa Salpausselkärallin voittoon täsmälleen samanlaisella Volvolla.

Eero Soutulahti oli rallin kotimaisen mestaruustason kiintotähtiä 60-70-lukujen vaihteessa. Hänen paras sijoituksensa SM:ssä oli vuoden 1971 pronssimitali vain kuudella pisteellä mestaruuden hävinneenä. Soutulahtea voi pitää myös todellisena pioneerina Volvo 142:n rallimaineen luomisessa. Monet suhtautuivat varauksin ison 142:n mahdollisuuksiin rallipoluilla menestyksekkään Amazonin jälkeen, mutta Soutulahti todisti etenkin suorituksillaan Jyväskylän Suurajoissa, että uudellakin mallilla voi tehdä tulosta. Hän oli Jyväskylässä 142:lla viides sekä 1970 että 1971 ja hävisi näistä edellisenä vuonna neljännen sijan vain siirtymätaipaleen ylinopeudesta tulleeseen aikasakkoon. -Hyvä ralliautohan se iso Volvo oli, Eero Soutulahti vakuuttaa. -Sillä saattoi etupyörän ajaa ojan yli.

Volvo 142 saavutti myöhempinä vuosina lisää menestystä Markku Alenin ja Hannu Mikkolan käsissä, mutta varsinainen uranuurtaja sen rallitaipaleella oli siis nimenomaan Eero Soutulahti, jonka aktiiviura kuitenkin päättyi jo 70-luvulla. Classic Motorshown yhteydessä ajetaan vanhojen kilpa-autojen näytökset sekä lauantaina että sunnuntaina klo 13 ja klo 16. Soutulahti osallistuu niihin vain ensimmäisenä päivänä, joskin hänen ajamansa Volvo on paikalla myös sunnuntaina. Ajoreitti kulkee messualueelta ylös mäkeä Teivaanmäen tanssilavalle ja sen varresta on varattu yleisölle hyvät katselupaikat. Tapahtumien tasalla katsojia pitävät Timo Pulkkisen kuulutukset.

Näytöksiin osallistuu molempina päivinä lähes kaksikymmentä autoa. Niistä vanhin on vuoden 1961 mallinen Skoda Octavia ja mukana on myös esim. Mini Cooper S, Ford Cortina Lotus ja Escort BDA, BMW 2002 Ti, Opel Rallye Kadett, Renault R8 Gordini, Saab 96, Sunbeam Imp, Plymouth Barracuda, Marcus Grönholmin isän Ulf Grönholmin entinen VW 1302S sekä Porsche 911.

Näistä viimeksi mainitussa pääsee neljä näyttelyvierasta kokemaan mäkiriuhtaisun kartturin paikalta. Asiasta kiinnostuneet voivat ilmaista halukkuutensa jättämällä yhteystietonsa Historic Rally Club Finlandin osastolla olevaan laatikkoon. Kumpanakin päivänä arvotaan molemmille ajokerroille yksi henkilö Porschen kyytiin. Näyttely on avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 10 – 18. Lisätietoja:

Risto Laine Puh. 0400 969 550

Niina Anonen Puh. 040 772 8213

Scroll to Top