Omistajien helmet -finalistit: Onko pinkki uusi keltainen?

Yleisöäänestys on päättynyt ja kymmenen eniten ääniä saanutta ajoneuvoa on valittu yli 70 kandidaatin joukosta kevään Classic Motorshown Omistajien helmet -osastolle. Yhteensä verkossa suosikkiaan äänesti yli 4 200 ihmistä, mikä on jälleen uusi ennätys.

Aikakone-yhtye lauloi supersuositussa hitissään 90-luvulla keltaisesta toukokuusta – kysykää äidiltä, jos ette muista. Kevään 2023 toukokuu näyttäisi kuitenkin olevan vaaleanpunainen, sillä peräti kolmessa finalistissa pinkki on joko pääväri tai värityksen olennainen osa. Trendi ei selvästi koske mitään tiettyä ajoneuvoluokkaa, sillä pinkkiä tunnustavat niin 1955-mallinen Valmet-traktori, -56 Cadillac Coupe de Ville kuin vuoden 1992 satapiikki-Suzukikin.

Kaikki vaaleanpunaiset kulkuneuvot eivät sentään päässeet kymmenen kärkeen, mutta värilläkin on selvästi väliä. Muista kevään muodeista on vaikea sanoa varmasti muuta kuin se, että rakenneltujen ajoneuvojen osuus finalisteista on suuri: tähän ryhmään kuuluvat jo edellä mainitun Valmetin ohella radikaali VW Transporter T1 ja perinteisempään tyyliin muutellut Opel Ascona B ja Toyota Corolla GT. Vieläkin perinteisempi on 80-luvun taitteen katuautokuosia mukaileva Dodge Dart GT kylkiputkineen ja ”mag slot” -vanteineen. 

Finalistit on koottu Classic Motorshowssa Omistajien helmet -osastolle, jonka tarjonnasta näyttelyvieraat pääsevät valitsemaan vuoden 2023 voittajan. Loppuvaiheessa nettiäänet eivät enää paina, joten suosikkiaan on äänestettävä paikan päällä Lahdessa 6.-7. toukokuuta.

Kaikkien Omistajien helmiä äänestäneiden kesken arvottiin myös viisi kahden hengen pääsylippupakettia Classic Motorshowhun. Arpaonni osui seuraaviin henkilöihin: Epp E., Henrik F., Jasmin M., Pasi S. ja Satu L. Voittajiin on otettu yhteyttä sähköpostitse.

Omistajien helmien finalistit vuonna 2023 ovat:

Scroll to Top